IMAGO Fotovandring

IMAGO Fotovandring tilbyr varer og tjenester innenfor fotografi, tekstproduksjon og vandringer i naturen. Visjonen er å bidra til bærekraftig naturnærvær som gir god forebyggende folkehelse.

IMAGOs forgjenger «WALK - the world at our feet» ble lansert i september 2020, og IMAGO fører arven videre fra 1.april 2023. Oppdraget er å inspirere mennesker til å gå mer inn i naturen - gjerne utenfor allfarvei, i stillhet og med et kamera i hånden - slik at hver og en finner glede og gevinst i å ta vare på den vakre naturen vi alle er en del av, og dermed også seg selv.

Harald Bratland Carlsen driver IMAGO Fotovandring gjennom foretaket Carlsens Naturtro (org.nr.: 825 095 152). Han er nysgjerrig, observant og leken - og har lang erfaring med tekst, fotografi og friluftsliv. Han gir takknemlighet, vennlighet og empati sentrale plasser i arbeidet sitt, fordi han mener slikt leder til et liv med mer glede, balanse og frihet. Dessuten står verdier som integritet, autentisitet og tillit svært høyt hos Harald.

Gjennom IMAGO ønsker Harald å sette søkelys på hvordan nøysomhet, åpen undring og stillferdige menneskemøter kan forenes i en bærekraftig naturpakt. Blant annet leder han mindre grupper inn i naturen - og viser veien til stillheten - for eksempel som del av et bredere tilbud til teamutvikling og kulturbygging. 

I tillegg til å by på vandringer og fotografier, hjelper Harald til med artikler, korrekturlesing og annen skriveveiledning.

 

 

HARALD BRATLAND CARLSEN, vandringsmann og fotoforteller: 

  • Lang journalistisk bakgrunn fra blant annet Aftenposten, Avishuset Firda og NRK Radio.
  • Flere år som butikkmedarbeider og salgsansvarlig innenfor etisk varehandel. Turleder for Den norske turistforening (DNT). Vandringsblogger for walktheworld.no.
  • Utdannet radiojournalist og friluftslivsveileder.
  • Cand.mag. med geografi, nordisk (språk og litteratur) og mediekunnskap i fagkretsen.

Siden 2017 har Harald blant annet bodd et knapt år med ryggsekk i Portugal, haika gjennom deler av Nord-Norge, arrangert utstillinger med egne fotografier, vandra alene fra Oslo til Tyskland, og snart produserer han en bok om barnlig undring i naturen. Han forlater stadig komfortsonen for å sanke lærdom som gir vekst.

Harald baserer gjerne virksomheten sin på ny vitenskap, men han har også en mer tidløs filosofisk tilnærming til arbeidet sitt: "Vi er skapt for å bevege oss, og vi er utstyrt med ytre fysiske sanser som gjør at vi kan observere verden omkring oss. Sanseinntrykk leder til at vi stiller oss spørsmål som engasjer de indre sansene fred, framsyn, empati, intuisjon og tillit. Noen av disse spørsmålene utløser klare oppfatninger og følelser, andre tar det tid å få svar på, mens enkelte spørsmål synes uten svar og setter oss i bevegelse igjen. Vandring åpner for sansing og undring som igjen gir erkjennelse, endring - og ny vandring."

 Dwell on the beauty of life. Watch the stars, and see yourself walking with them.

- Fritt etter Marcus Aurelius -

 

Harald Bratland Carlsen er er ett av "19 kloke hoder" i nettverket Partners in tilt: https://tilt.work/project/partners-in-tilt/

«Partners in tilt er et nettverk av mennesker som har en felles visjon om at vi gjennom det arbeidet vi gjør mot eller i næringslivet, organisasjonslivet og offentlig sektor kan påvirke til positiv endring, til glede for planeten, samfunnet, de ansatte, kundene, eierne og andre interessenter.»

Paal Leveraas - med-gründer, coach og sjefreflektør