Treenighet

--- Nyhetsbrevet BLIKK, BLEKK OG BEVEGELSE #11 ---

Til glede, nytte og inspirasjon - 5.oktober 2023
 
IMAGO Fotovandring tilbyr genuine varer og tjenester innenfor fotografi, tekstproduksjon og vandringer i naturen. Visjonen er å bidra til bærekraftig naturnærvær som gir god forebyggende folkehelse.
 
 
INTRODUKSJON. Jeg har minst tre ting på hjertet i dag.
 
Har du lagt merke til hvor ofte du faktisk kan trenge tre bein å stå på - dine to egne pluss en støtte?
 
Har du tenkt over hvorfor vi bruker begreper som "tretrinnsrakett", "treenighet" og "alle gode ting er tre"?
 
Har du reflektert over hvorfor tallet tre er så magisk både i eventyrverdenen og i den såkalte virkelige verdenen?
 
Jeg skal ikke gi deg svarene, for dem finner du selv om du ønsker det.
 
Men jeg vil minne om at det er slik når man bygger steinvarder i fjellet, at tallet tre står sentralt. Det har jeg lært som dugnadsmedarbeider i Den norske turistforening.
 
Om du skal få en større, flatere stein til å ligge støtt i en varde, må den hvile på tre (mindre) hjørnesteiner. To er for få, og fire er for mange; du kan jo prøve selv å få f.eks. en plankebit til å balansere støtt på to eller fire småsteiner. Det går i beste fall med myyye arbeid.
 
(Teksten fortsetter under bildet.)
 
 
BLIKK. Det handler om å se. Det handler om å bli venn med lyset. Det handler om å bli venn med seg selv og ta vare på naturen, livsgrunnlaget vårt.
 
*
 
Selv har jeg valgt å kalle nyhetsbrevene fra Imago Fotovandring for "Blikk, blekk og bevegelse" - litt fordi jeg liker bokstavrimet, men mest fordi de tre ordene beskriver en prosess som jeg syns er overførbar i så mange sammenhenger:
 
1. Sanseinntrykk leder til at vi stiller oss spørsmål som engasjer de indre sansene fred, framsyn, empati, intuisjon og tillit.
 
2. Noen av disse spørsmålene utløser klare oppfatninger og følelser, andre tar det tid å få svar på, mens enkelte spørsmål synes uten svar og setter oss i bevegelse igjen.
 
3. Vandring åpner for sansing og undring som igjen gir erkjennelse, endring - og ny vandring.
 
Altså: Blikk, blekk og bevegelse.
 
Når jeg tenker meg om kunne nyhetsbrevet forresten like godt ha hett "Fange, formidle og foredle".
 
(Teksten fortsetter under bildet.)
 
 
BLEKK. Det handler om å gripe øyeblikket og forme det på et vis som gjør at det kan deles med andre.
 
*
 
Jeg tror vi alle kan ha godt av å våge å by på oss selv innimellom.
 
Om formidling som livspillar sier den amerikanske forfatteren Brené Brown: «Owning our story and loving ourselves through that process is the bravest thing we’ll ever do".
 
Om du følger oppfordringa, vil du i beste fall kunne følge en "betrakte, beskrive, berøre"-oppskrift som med litt øving kan gi styrkede bånd til andre mennesker.
 
I den forbindelse byr jeg i dag på et gjensyn fra den gangen jeg jevnlig publiserte blogg-artikler på walktheworld.no, og denne artikkelen med fine høstbilder er fra oktober 2021.
 
(Teksten fortsetter under bildet.)
 
 
BEVEGELSE. Det handler om relasjoner. Det handler om å bruke erfaringene sine, om å skape dialog og mening.
 
*
 
Under ser du tre bilder fra fotoutstillinga "Eventyrlig stillhet - magiske øyeblikk utenfor allfarvei" som hang på ytterveggene til Naturvernforbundets lokaler på Søndre Sandås ved Sognsvann i Oslo fra 2. til 24.september i år.
 
Det hele ble en positiv opplevelse for både arrangøren NOA (Naturvernforbundet i Oslo og Akershus) og oss seks fotografer.
 
Nå ønsker vi oss nye vegger til utstillinga. De 18 bildene er trykket direkte på aluminium, og de tåler godt å henge utendørs. Størrelsen på dem er mellom 60x60 cm og 60x90 cm.
 
Mest sannsynlig vil bildene bli å se på utvendige og innvendige vegger på gården til Anders Baumberger når han arrangerer juletrehogst på Siggerud i desember.
 
Men før det er bildene tilgjengelige for andre vegger.
 
Skriv til harald@imagofotovandring.no  eller ring 97428028 om du eller noen du kjenner har et publikum vi kan få låne til salgsutstilling!
 
Du kan lese mer om utstillinga i dette nyhetsbrevet.
 
(Teksten fortsetter under bildene.)
 
 
 
 
IMAGO DELER. En liten bønn på tampen, og den kommer naturligvis fra hjertet: Ta del i en treenighet i dag!
 
Imago Fotovandring deler med deg. Og dersom du deler dette nyhetsbrevet videre, vil en tredjepart også bli inkludert.
 
Om du som ny leser i første omgang vil bli fast mottaker av nyhetsbrev, legger du igjen epost-adressen din nederst på denne nettsiden: imagofotovandring.no
  
Om du i andre omgang ønsker å ta kontakt for en kaffeprat eller et uforpliktende gå-møte, kan du gjøre det på harald@imagofotovandring.no eller ringe 974 28 028.
 
Om du i tredje omgang skulle trenger et bilde eller tre på veggen, hjelp med tekst, eller assistanse på vandring, er det bare å si ifra. Undertegnede byr også på foredrag og veiledning for dem som ønsker det, men det er jo ikke noe du trenger å tenke mer på i dag.
 
Men flere følgere på sosiale medier og mange mottakere av nyhetsbrevet vil styrke naturpakten som ligger i IMAGOs visjon.
 
(Teksten fortsetter under bildet.)
 
 
NYHETSBREV. Om du abonnerer på nyhetsbrevet "Blikk, blekk og bevegelse", får du torsdager vite om IMAGOs siste steg og ferskeste forestillinger før alle andre.
 
Det ordinære nyhetsbrevet sendes ut torsdager i partallsuker og blir noen dager seinere også tilgjengelig på imagofotovandring.no under trykknappen "Nyhetsbrev/blogg".
 
Dessuten vil det for abonnenter kunne dukke opp informasjon om andre nyvinninger de torsdagene det ikke kommer ordinære nyhetsbrev.
 
***
 
Det neste ordinære nyhetsbrevet kommer forresten til abonnenter torsdag 19.oktober.
 
Med takknemlig hilsen
Harald Bratland Carlsen,
vandringsmann, fotoforteller og stillhetsformidler
(Et av "18 kloke hoder" i Partners in tilt)
 
 
«Laughter is timeless, imagination has no age, and dreams are forever.»
 
- Walt Disney -

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres