Til glede for nye seere

-- Nyhetsbrevet BLIKK, BLEKK OG BEVEGELSE #28 --
 
Til glede, nytte og inspirasjon - 30.mai 2024
 
Fotoutstillinga Østmarka nasjonalpark – mer enn bare trær flytter snart på seg, til glede for nye seere. Nå er det publikum nær Sognsvann som står for tur.
 
(IMAGO Fotovandring tilbyr genuine varer og tjenester innenfor fotografi, formidlingsproduksjon og vandringer i naturen. Visjonen er å bidra til et stillferdig og bærekraftig naturnærvær som gir god forebyggende folkehelse.)
 
(Teksten fortsetter under bildet.)
 
 
BLIKK. Observasjoner.
 
I tillegg til å produsere populær gjærbakst og påsmurte bakverk, lager Sandbakken Sportsstue en helt ny kakesort hver eneste helg, til glede for gamle kunder. Det å blande gammelt og nytt synes å være en suksessoppskrift.
 
Enkelte ganger må vertskapet her for øvrig tenke ganske alternativt. Det var tilfelle lørdag 25.mai da den offisielle åpninga av Østmarka nasjonalpark fant sted ved den koselige markastua.
 
Gunn Oftedal Barrault hadde lovt bort gratis boller til alle de besøkende denne dagen. Og ved 04-tida - før hanen på stedet rakk å åpne nebbet - gikk hun i gang med bakinga.
 
Utpå formiddagen hadde hun laga 500 boller, og det skulle vise seg å være nok til de 1000 menneskene som fant veien til nasjonalparkåpninga - for Gunn delte bollene i to.
 
(Teksten fortsetter under bildene.)
 
 
17.mai var det rømmegrøt og spekemat-tallerken som toppa menyen hos Gunn Oftedal Barrault på Sandbakken Sportsstue...
 
 
...og under nasjonalparkåpninga 25.mai fikk gjestene blant annet kjøpe grillpølse i tillegg til gratisbollene.
 
 
BLEKK. Undring og refleksjon.
 
Med utstillinga Østmarka nasjonalpark – mer enn bare trær på ytterveggene har undertegnede og 13 andre fotografer hatt gleden av å "krydre menyen" på Sandbakken Sportsstue siden de første gjestene rusla inn på tunet fredag 17.mai.
 
Det er det nyetablerte samskapingsprosjektet «ØST – øyeblikk som teller» som står bak utstillinga, og som initiativtaker og prosjektleder har jeg hatt et ønske om at bildene vi presenterer kan begeistre, berøre og bevege publikum.
 
Og selv om jeg naturligvis ikke har kunnet snakke med alle som har vært innom døgnet rundt de siste par ukene, har jeg (og vertskapet på Sandbakken) møtt mange gjester som med sine fine tilbakemeldinger uttrykker at vi på flere måter har truffet blink.
 
Enkelte av bildene går igjen som favoritter blant folk, mens andre besøkende trekker fram superlativer når de skal beskrive helhetsinntrykket sitt.
Vi som står bak vil gjerne takke og bukke dypt.
 
(Teksten fortsetter under bildene.)
 
 
 
BEVEGELSE. Handling og endring.
 
Snart flyttes utstillinga til neste holdeplass som er Naturvernforbundets tilholdssted i Sognsveien 231 i Oslo.
 
Og selv om den endelige komposisjonen på de nye veggene ikke er helt spikra ennå, lover vi at det er de samme "gamle" bildene som skal begeistre, berøre og bevege et nytt publikum.
 
"Serveringsstedet" blir nytt, men menyen består altså. Forhåpentlig vil de rødmalte veggene - som også finnes nær Sognsvann - fremstå like tiltrekkende med bilder på som det veggene på Sandbakken gjør.
 
Hva det vil kunne ha å si for opplevelsen til gjestene, kan vi bare gjette på.
 
(Teksten fortsetter under bildet.)
 
 
IMAGO-DELING. "Nyttig informasjon".
 
En liten repetisjon: 14 fotografer har siden 17.mai fylt ytterveggene ved Sandbakken Sportsstue med 33 bilder, og utstillinga blir på dette stedet til og med søndag 2.juni.
 
Deretter flyttes Østmarka nasjonalpark – mer enn bare trær til ytterveggene på husmannsplassen Søndre Sandås i Sognsveien 231 der Naturvernforbundet i Oslo og Akershus (NOA) holder til. Stedet ligger sør for "Sognsvannsbommen", i lunden mellom utfartsparkeringsplassen og gangveien nærmere Olympiatoppen.
 
I perioden lørdag 8.juni til søndag 30. juni vil de besøkende på Søndre Sandås kunne betrakte de store aluminiumsbildene utendørs døgnet rundt. Her byr fotografene nok en gang på alt fra nærbilder av fugler til stemningsfulle landskapsbilder.
 
Det nye Facebook-arrangement for denne versjonen av utstillinga finner du her. Meld gjerne ifra om din interesse!
 
Velkommen skal du være fra 8.juni til 30.juni!
 
(Teksten fortsetter under bildene.)
 
 
 
NYHETSBREV. Du som abonnerer på nyhetsbrevet "Blikk, blekk og bevegelse", får (vanligvis) på torsdager i partallsuker vite om IMAGOs siste steg og ferskeste forestillinger før alle andre. Det ordinære nyhetsbrevet blir noe seinere også tilgjengelig på imagofotovandring.no under trykknappen "Nyhetsbrev/blogg".
 
Flere følgere på sosiale medier og mange mottakere av nyhetsbrevet vil styrke naturpakten som ligger i IMAGOs visjon. Så det er supert om du deler denne informasjonen med andre. Om du som ny leser ønsker å bli fast mottaker av nyhetsbrev, legger du igjen epostadressen din nederst på den nevnte nettsiden.
 
Og trenger du - eller noen du kjenner - et bilde eller tre på veggen, assistanse på vandring, eller ei fotofortelling fremført for deg og gjengen din, er det bare å si ifra. Det samme gjelder om du ønsker en kaffeprat, et uforpliktende vandre-møte eller hjelp til å komponere ei utstilling.
 
***
 
Det neste ordinære nyhetsbrevet kommer trolig torsdag 13.juni.
 
Med vennlig og fredfull hilsen
 
Harald Bratland Carlsen
FOTOGRAF
 
 
 
"Spring is nature's way of saying: Let's party!"
 
- Robin Williams -

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres