Tåketanker

-- Nyhetsbrevet BLIKK, BLEKK OG BEVEGELSE #24 --
 
Til glede, nytte og inspirasjon - 4.april 2024
 
Er jeg helt på tur i tåka, eller er det faktisk slik at folk kan tenke seg et 80x80cm-bilde fra Sørlimyra over sofaen? Jeg tror det kan være smart å lytte til folk som følger med på interiørtrender.
 
(IMAGO Fotovandring tilbyr genuine varer og tjenester innenfor fotografi, formidlingsproduksjon og vandringer i naturen. Visjonen er å bidra til et stillferdig og bærekraftig naturnærvær som gir god forebyggende folkehelse.)
 
(Teksten fortsetter under bildet.)
  
 
BLIKK. Observasjoner.
 
Midt i mars i år gjorde jeg meg følgende notater med tanke på det nyhetsbrevet du nå leser:
 
"I nettbutikken til Imago Fotovandring har det gått en del av det som inntil nylig har vært den minste størrelsen, 40x40 cm, og noen få har kjøpt bilder på 60x60 cm. Men det er ingen som bestiller bilder i størrelse 80x80 cm, så nå er det på tide å tilby noe nytt!"
 
Kort tid etter fjerna jeg 80x80-varianten som valgmulighet på alle bildeproduktene i nettbutikken, slik som "Tåka" som du ser i starten her. Det nye alternativet jeg la inn, var bilder på 20x20 cm.
 
Og det var denne nye størrelsen jeg hadde tenkt å fronte i dette nyhetsbrevet - og nå har jeg jo nevnt det for deg - men så skjedde det noe.
 
(Teksten fortsetter under bildet.)
 
 
BLEKK. Undring og refleksjon.
 
For fredag og lørdag før påske presenterte jeg for tredje gang denne vinteren bildene mine på bordet med den grønne duken på Bøler Senter. Der fikk de besøkende både se og kjenne på 15x15cm-trykk på Fine Art-papir og 60x60cm-trykk på aluminiumsplater.
 
Småbildene selger seg gjerne selv, mens de store aluminiumsbildene har en helt annen pris og blir forbigått av mange.
 
Så kom det ei dame med venninne og guttunge bort til bordet. Vi hadde alle fire en fyldig og hyggelig samtale - om både foto, nærnatur og interiørtrender.
 
Dette siste er vel det jeg selv har dårligst greie på. Men dama var klar i talen: Nå er det store bilder som gjelder! Hun kan visst absolutt tenke seg et bilde på 80x80 cm - gjerne "Tåka" - over sofaen i stua, og hun hevder at hun slett ikke er alene om å ha slike ønsker. Hun må bare finne seg en ny bolig før den endelige avgjørelsen faller.
 
Så jeg ga dama et gratis-eksemplar av 15x15-versjonen av "Tåka" som en huskelapp, og da ble hun så glad at hun ga meg en klem. Fortsettelse følger, vil jeg tro.
 
(Teksten fortsetter under bildene.)
 
 
 
BEVEGELSE. Handling og endring.
 
Kort oppsummert kan jeg si at denne dama åpna øynene mine for at jeg må få 80x80-størrelsen på plass i nettbutikken igjen, så da skjer det.
 
I uoverskuelig framtid kan du der velge mellom 20x20 cm, 40x40 cm, 60x60 cm og 80x80cm på Fine Art-papir.
 
Det mangler fremdeles valg for aluminiumsvariantene i nettbutikken, men det kan være at justeringer ligger like rundt hjørnet.
 
Og om ikke lenge kan det også hende at det dukker opp et alternativ med fiks ferdige småbilder (15x15cm) med passepartout, glass og ramme som eget valg. Det er disse småbildene jeg har presentert i gjennomsiktig plastkonvolutt (og etter hvert i rammer) på markeder og utsalgssteder siden oktober 2023.
 
Har du innspill til vurderingene mine eller vil dele kunnskap om interiørtrender med meg, er det bare å ta kontakt på harald@imagofotovandring.no eller tlf. 974 28 028.
 
(Teksten fortsetter under bildene.)
 
 
 
IMAGO-DELING. "Den som deler får".
Om ikke du har anledning til å komme til salgsplasser og markeder der Imago Fotovandring er til stede, kan du bestille bilder i nettbutikken imagofotovandring.no - klikk alternativt på toppmenyen på fronten eller skroll ned til du finner oversikten!
 
Innen ei uke etter bestilling blir bildene levert på døra di uten ekstra kostnad, det lover jeg deg her og nå.
 
***
 
Bildet "Tåka", som du så i starten av dette nyhetsbrevet, er tatt ved Sørlimyra og Stolpeøya i Østmarka i desember 2020. Tåka har en tendens til å pakke landskapet inn i mystikk og får meg til å fantasere om alver. Jeg tror det bor mange av dem på Stolpeøya.
 
Jeg håper du setter pris på at det til hvert av bildene i nettbutikken hører med ei lenke til et blogginnlegg.
 
Slik begynner historien som er opprinnelsen til bildet "Tåka": "Det hadde vært gråvær sørøst i Oslo så lenge hjemmekontorister og nærskogvandrere kunne huske. Et mykt, fuktig teppe av fargeløshet hadde viska ut skillet mellom dagene."
 
Her har du ei lenke til blogginnlegget på walktheworld.no der historien ble fortalt i desember 2020.
 
Rett over har du sett to bilder fra den aktuelle tåkevandringa i Alveland, og under følger to til. I blogginnlegget finner du enda flere.
 
(Teksten fortsetter under bildene.)
 
 
 
NYHETSBREV. Du som abonnerer på nyhetsbrevet "Blikk, blekk og bevegelse", får (vanligvis) på torsdager i partallsuker vite om IMAGOs siste steg og ferskeste forestillinger før alle andre. Det ordinære nyhetsbrevet blir noe seinere også tilgjengelig på imagofotovandring.no under trykknappen "Nyhetsbrev/blogg".
 
Flere følgere på sosiale medier og mange mottakere av nyhetsbrevet vil styrke naturpakten som ligger i IMAGOs visjon. Så det er supert om du deler denne informasjonen med andre. Om du som ny leser ønsker å bli fast mottaker av nyhetsbrev, legger du igjen epostadressen din nederst på den nevnte nettsiden.
 
Og trenger du - eller noen du kjenner - et bilde eller tre på veggen, assistanse på vandring, eller ei fotofortelling fremført for deg og gjengen din, er det bare å si ifra. Det samme gjelder om du ønsker en kaffeprat, et uforpliktende vandre-møte eller hjelp til å komponere ei utstilling.
 
***
 
Det neste ordinære nyhetsbrevet kommer trolig torsdag 18.april.
 
Med vennlig og fredfull hilsen
Harald Bratland Carlsen
FOTOGRAF
 
 
«I don’t ask for the sights in front of me to change, only the depth of my seeing.»
 
- Mary Oliver -

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres