Sommerdrøm

-- Nyhetsbrevet BLIKK, BLEKK OG BEVEGELSE #30 --
 
Til glede, nytte og inspirasjon - 27.juni 2024
 
OPPSKRIFT: Å ligge i ei blomstereng med ansiktet vendt mot fjærlette skyer som svever over en himmel blå som innsiden av en ballong.
 
(IMAGO Fotovandring tilbyr genuine varer og tjenester innenfor fotografi, formidlingsproduksjon og vandringer i naturen. Visjonen er å bidra til et stillferdig og bærekraftig naturnærvær som gir god forebyggende folkehelse.)
 
(Teksten fortsetter under bildet.)
 
 
BLIKK. Observasjoner.
 
Forestill deg at du vandrer inn i skogen en tidlig julidag og legger deg ned på ryggen!
 
Forestill deg at du lar blikket ditt følge skyene så lenge at øyelokkene til slutt dekker pupillene dine!
 
Forestill deg at du svever på en sky over sommerlandet sammen med de små alvene Morgendugg, Lysning, Aftensol og Dvale og skal velge én av dem som følgesvenn i ukene som kommer!
 
(Teksten fortsetter under bildene.)
 
 
 
 
BLEKK. Undring og refleksjon.
 
I en måneds tid skal snart mygg og øyenstikkere få suse som humla uten at jeg blander meg nevneverdig inn.
 
Jeg skal la Østmarka og annen natur få tapetsere utsikten min, og innimellom skal jeg slippe sivilisasjonen til.
 
Dersom det faller seg slik, skal jeg la refleksjonsmusklene ta seg av hvordan den lille enmannsvirksomheten Imago Fotovandring kan flytte et trinn nærmere himmelen ved hjelp av tre oppfordringer presentert i det siste nyhetsbrevet fra Michael Katz i Blue Penguin Development:
 
1. You need a point of view.
2. You need a clear voice.
3. You need a story.
 
(Teksten fortsetter under bildet.)
 
 
BEVEGELSE. Handling og endring.
 
Her forleden dag hørte jeg mindfulness-instruktør og filosof Viggo Johansen si: "Når man gir seg hen til øyeblikket, øker tilstedeværelsen".
 
Han hevder også at man i neste omgang kan oppleve "å la seg bevege av eksistensen". Og det tror jeg på.
 
Sommeren gir en gyllen mulighet til å teste ut nettopp det.
 
Slik jeg ser det, foregår selve sensasjonen slik: Ved hjelp av en enkel liten handling - som det å legge seg med ansiktet mot himmelen - reder man grunnen for å bli begeistret og berørt... og dermed også beveget.
 
Det skal ingenting til, bokstavelig talt.
 
Jeg svever. Morgendugg slipper taket, det er Lysnings tid nå. Aftensol og Dvale får vente til seinere i år.
 
(Teksten fortsetter under bildet, som i likhet med bildene over er tatt en drømmedag i slutten av mai ved Sørlimyra i Østmarka.)
 
 
IMAGO-DELING. "Nyttig informasjon".
 
Trenger du mer inspirasjon enn dette nyhetsbrevet for å kunne skape din egen sommerdrøm?
 
Da er det kanskje på tide at du besøker fotoutstillinga Østmarka nasjonalpark – mer enn bare trær som er synlig til og med søndag 30.juni på ytterveggene til husmannsplassen Søndre Sandås der Naturvernforbundet i Oslo og Akershus (NOA) holder til.
 
Stedet ligger sør for "Sognsvannsbommen", i lunden mellom utfartsparkeringsplassen og gangveien nærmere Olympiatoppen. Adressen er Sognsveien 231.
 
Her byr 14 fotografer på 33 bilder av alt fra årvåkne fugler til stemningsfulle landskapsskildringer, og portene på Søndre Sandås er vidåpne slik at de besøkende kan betrakte de store aluminiumsbildene utendørs døgnet rundt.
Facebook-arrangement for utstillinga finner du her. Meld gjerne ifra om din interesse for å ta turen innom!
 
Velkommen skal du være fra 8.juni til 30.juni!
 
(Teksten fortsetter under bildene.)
 
 
 
NYHETSBREV. Du som abonnerer på nyhetsbrevet "Blikk, blekk og bevegelse", får (vanligvis) på torsdager i partallsuker vite om IMAGOs siste steg og ferskeste forestillinger før alle andre. Nyhetsbrevet blir noe seinere også tilgjengelig på imagofotovandring.no under trykknappen "Nyhetsbrev/blogg".
 
Flere følgere på sosiale medier og mange mottakere av nyhetsbrevet vil styrke naturpakten som ligger i IMAGOs visjon. Så det er supert om du deler denne informasjonen med andre. Om du som ny leser ønsker å bli fast mottaker av nyhetsbrev, legger du igjen epostadressen din nederst på den nevnte nettsiden.
 
Og trenger du - eller noen du kjenner - et bilde eller tre på veggen, assistanse på vandring, eller ei fotofortelling fremført for deg og gjengen din, er det bare å si ifra. Det samme gjelder om du ønsker en kaffeprat, et uforpliktende vandre-møte eller hjelp til å komponere ei utstilling.
 
***
 
Dersom sommeren ikke sender meg svevende av sted på en sky på ubestemt dit, kommer det neste nyhetsbrevet trolig til abonnenter torsdag 8.august.
 
Med vennlig og fredfull hilsen
 
Harald Bratland Carlsen
FOTOGRAF
 
 
 
"Rest is not idleness, and to lie sometimes on the grass on a summer day listening to the murmur of water, or watching the clouds float across the sky, is hardly a waste of time."
 
- John Lubbock -
 

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres