Seks fotografer stiller ut

--- Nyhetsbrevet "Blikk, blekk og bevegelse" nr.8 ---
Til glede, nytte og inspirasjon - 24.august 2023
 
IMAGO Fotovandring tilbyr genuine varer og tjenester innenfor fotografi, tekstproduksjon og vandringer i naturen. Visjonen er å bidra til bærekraftig naturnærvær som gir god forebyggende folkehelse.
 
 
 

BLIKK. Det handler om å se. Det handler om å bli venn med lyset. Det handler om å ta vare på naturen, livsgrunnlaget vårt.

*

Dette er en invitasjon til fotoutstillinga "Eventyrlig stillhet" der bildet over, Dråpedrysset, kommer til å få selskap av inntil 17 andre.

Seks fotografer skal by på inntil tre bilder hver, og arenaen blir ytterveggene på Søndre Sandås, husmannsplassen som ligger tett på utfartsparkeringa ved Sognsvann nord i Oslo.

I de flotte gamle gårdsbygningene holder Naturvernforbundet Oslo og Akershus (NOA) til, en organisasjon som blant annet jobber for å bevare naturen i Oslomarka.

Utstillinga blir tilgjengelig for publikum lørdag 2.september 2023, og den blir stående døgnet rundt til søndag 10.september. En åpningsseanse vil finne sted søndag 3.september kl.13.00.

(Teksten fortsetter under bildene.)

 
 
 
 

BLEKK. Det handler om relasjoner. Det handler om å bruke erfaringene sine, om å skape noe nytt sammen med gamle og nye kjente.

*

På forsommeren fikk jeg ros for fotoarbeidet mitt av Maria Andersen i NOA. Hun sa hun likte lyset i bildene mine så godt. Og for å gjøre en litt lengre historie ganske kort: Nå arrangerer jeg ei utstilling med både egne og andres bilder - i samarbeid med NOA. Det er en ære!

På bildet over ser du fotograf Espen Bratlie. Han stilte raskt opp med et "ja" da jeg en julidag spurte ham om han ville delta med noen av sine bilder. Det samme gjorde forresten også Borgny Helnes, Kai Jensen, Bjørnar Thøgersen og Lars Lindland.

De er i likhet med undertegnede relativt ivrige skogsvandrere som liker å videreformidle noe av det vakre de opplever når de går inn i naturen.

Sammen vil vi nå dekke flere av de gamle røde veggene på Søndre Sandås med magisk natur og sjeldne dyremøter.

(Teksten fortsetter under bildet Stillheten.)

 

 
 

BEVEGELSE. Det handler om å gripe øyeblikket og forme det på et vis som gjør at det kan deles med andre.

*

Det går litt over stokk og stein nå like før utstillingsåpning, og veien blir til mens vi går. For først tirsdag 15. august satte jeg i gang den praktiske innspurten.

Bildene er i hovedsak klare til trykking på værbestandig aluminium, men trykkinga er ikke avslutta. Plakat og annen skriftlig og visuell informasjon er under planlegging og produksjon, men trykkinga er ikke avslutta. Kanskje blir det musikk til åpninga, kanskje blir det helt stille.

Men vi er en gjeng med erfarne mennesker som løfter dette fram sammen, og da er jeg sikker på at vi til sjuende og sist vil kunne formidle gode historier som rører ved noe i andre mennesker.

Det hele kan utvikle seg til et lite eventyr som kanskje bare er starten på et større.

Vi ønsker alle velkommen 2.-10.september. Det blir åpent døgnet rundt.

(Teksten fortsetter under bildet Solnedgangen.)

 

 

IMAGO DELER. Et lite tips på tampen, og det kommer naturligvis fra hjertet: Du vil ha mye godt i vente om du besøker nettstedene på lista under.

Hils på Borgny, Bjørnar og Lars her: https://www.galleribaryta.no/

Bli med til Kais verden her: https://www.skogskjulet.com/

Espens bilder kan du blant annet nyte her: https://www.xn--stmarkapveggen-sib90a.no/

Du må gjerne også ta en ny titt på mine bilder og vandringstilbud her: https://imagofotovandring.no/

*

Vil du bli bedre kjent med hva en eventyrskog er, kan du bli med meg på gratis tur både 6.september og 9.september under Friluftslivets uke. Denne vandringa er ellers også tilgjengelig her i nettbutikken.

(Teksten fortsetter under bildet.)

 
 
 

NYHETSBREV. Om du abonnerer på nyhetsbrevet "Blikk, blekk og bevegelse", får du torsdager vite om IMAGOs siste steg og ferskeste forestillinger før alle andre.

Det ordinære nyhetsbrevet sendes ut torsdager i partallsuker og blir noen dager seinere også tilgjengelig på imagofotovandring.no under trykknappen "Nyhetsbrev/blogg". Dessuten vil det for abonnenter kunne dukke opp informasjon om andre nyvinninger de torsdagene det ikke kommer ordinære nyhetsbrev.

Bli gjerne abonnent på nyhetsbrevet om du ikke er det allerede - det koster ingenting, klikk bare inn på nettsiden og oppgi epostadresse i bunnen av forsiden.

Flere følgere på sosiale medier og mange mottakere av nyhetsbrevet vil styrke naturpakten som ligger i IMAGOs visjon. Så det er supert om du deler denne informasjonen med andre. Og trenger du - eller noen du kjenner - et bilde eller tre på veggen, hjelp med tekst, eller assistanse på vandring, er det bare å si ifra.

***

Det neste ordinære nyhetsbrevet kommer forresten til abonnenter torsdag 7.september.

 

Med takknemlig hilsen

Harald Bratland Carlsen,

vandringsmann og fotoforteller

(Et av "18 kloke hoder" i Partners in tilt)

harald@imagofotovandring.no - 974 28 028

 

 

 

«Look deep into nature and you will understand everything better.»

- Albert Einstein -

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres