Naturnærvær i flyt

--- Nyhetsbrevet BLIKK, BLEKK OG BEVEGELSE #13 ---
Til glede, nytte og inspirasjon - 2.november 2023
 
IMAGO Fotovandring tilbyr genuine varer og tjenester innenfor fotografi, formidlingsproduksjon og vandringer i naturen. Visjonen er å bidra til bærekraftig naturnærvær som gir god forebyggende folkehelse.
 
 
 
 

BLIKK. Det handler om å se. Det handler om å bli venn med lyset. Det handler om å bli venn med seg selv og ta vare på naturen, livsgrunnlaget vårt.

*

Jeg er personlig i utakt med min egen visjon om gjennom Imago Fotovandring å bidra til et bærekraftig naturnærvær som gir god forebyggende folkehelse. Det er en konkret observasjon som tar stadig større plass inni meg.

"IMAGO Fotovandring tilbyr genuine varer og tjenester innenfor fotografi, tekstproduksjon og vandringer i naturen" står det å lese i toppen av hvert nyhetsbrev, og det er det for så vidt fremdeles mye sant i. For i løpet av sommeren og høsten har det vokst fram nye eventyrlige vandringstilbud, et fotofortellende foredrag, en utendørs utstilling og deltakelse på markeder - for å nevne noe av det mest synlige.

Men i høst har jeg personlig oppholdt meg altfor mye innendørs, foran en dataskjerm. Og jeg kjenner både på kropp, sinn og sjel at det skaper urytme.

Mitt eget naturnærvær har krympet inn såpass at det trengs en skikkelig justering. Dette nærværet må gjøres så bærekraftig igjen at det kan virke forebyggende på helsa.

Om autentisiteten som jeg er så opptatt av, ikke skal smuldre opp, må jeg finne fram til flytsonene igjen.

(Teksten fortsetter under bildene.)

 

 

 

 

BLEKK. Det handler om å gripe øyeblikket og forme det på et vis som gjør at det kan deles med andre.

*

Før 2023 er over vil jeg bruke en god del tid på å gå dypere inn i de rammeverk og strategier som ligger til grunn for virksomheten i Imago Fotovandring og foreta en bevisst oppgradering.

Et slikt justeringsarbeid henger nødvendigvis solid sammen med rytmen og rutinene som preger undertegnedes liv døgnet rundt og uka igjennom. For personlig har jeg for lengst oppdaget at min egen sanne natur er den jeg identifiserer når jeg omfavner en såkalt harmonisk lidenskap.

Jeg trenger med andre ord å rydde plass i kalenderen min til å hengi meg til det jeg elsker ganske så ofte - ikke ukontrollert og impulsivt, men strukturert og bevisst. Da vil opplevelsen av flyt komme med jevne mellomrom, og tiden jeg bruker på andre (nødvendige) gjøremål vil kunne tilpasses slik at disse gjøremålene ikke skaper irritasjon, bitterhet og dårlig humør.

Jeg vil med andre ord finne en ny balanse mellom lidenskap og viktige forpliktelser.

(Teksten fortsetter under bildene.)

 

 

 

 

BEVEGELSE. Det handler om relasjoner. Det handler om å bruke erfaringene sine, om å skape dialog og mening.

*

Det snakkes så ofte om å sette seg mål. Og isolert sett er jeg enig i at vi gjerne må ha flere mål å sikte mot.

Men det aller viktigste, slik jeg ser det, er at vi jobber med å skape bevisste og realistiske rammer rundt det vi er og det vi gjør. Det er lite sannsynlig at vi vil oppnå gode, målbare resultater dersom vi ikke bygger holdninger og handlinger på rutiner, rytme og bærekraftige intensjoner.

Uten slike rammer vil vi bare unntaksvis nå målene våre.

Og jeg er av dem som vil si at veien i seg selv er et slags mål. Men jeg tror ikke den veien trenger å være en veldig smal sti.

Den personlige kursen jeg staker ut skal være retningsgivende, men underveis på ferden legger jeg til rette for at både omveier og moderate kursjusteringer kan få sin plass - innenfor de oppfangslinjene som rammeverket mitt har i seg.

(Teksten fortsetter under bildene.)

 

 

 

 

IMAGO DELER. Et lite tips på tampen, og det kommer naturligvis fra hjertet: Bruk litt tid på å finne hensikten med det du selv steller med!

Personlig tror jeg på at vi må ut av egen komfortsone for å lære noe, for å vokse og for å blomstre. Samtidig er det i mine øyne en styrke for den motivasjonen vi bygger, at vi erkjenner at vi i en læringsprosess også mestrer nyvinninger såpass godt etter hvert at vi må søke nye utfordringer for å "kjenne at vi lever". Komfortsonen er med andre ord ikke statisk, og det er en nyttig erkjennelse å ta inn over seg.

Til grunnlag for mye av det jeg har skrevet i dette nyhetsbrevet, ligger deler av innholdet i boka "Ikigai - meningen med livet" av Justyn Barnes.

Du kan lese mer om Ikigai i dette blogginnlegget som jeg publiserte på walktheworld.no i mars 2021.

Bildene du ser i dagens nyhetsbrev er forresten tatt under en altfor rask vandring langs Akerselva i Oslo i slutten av oktober 2023.

(Teksten fortsetter under bildene.)

 

 

 

 

NYHETSBREV. Du som abonnerer på nyhetsbrevet "Blikk, blekk og bevegelse", får torsdager i partallsuker vite om IMAGOs siste steg og ferskeste forestillinger før alle andre. Det ordinære nyhetsbrevet blir noen dager seinere også tilgjengelig på imagofotovandring.no under trykknappen "Nyhetsbrev/blogg".

Om du som ny leser ønsker å bli fast mottaker av nyhetsbrev, legger du igjen epost-adressen din nederst på denne nettsiden: imagofotovandring.no 

Flere følgere på sosiale medier og mange mottakere av nyhetsbrevet vil styrke naturpakten som ligger i IMAGOs visjon. Så det er supert om du deler denne informasjonen med andre.

Og trenger du - eller noen du kjenner - et bilde eller tre på veggen, assistanse på vandring, eller ei fotofortelling fremført for deg og gjengen din, er det bare å si ifra. Det samme gjelder om du ønsker å avtale en kaffeprat eller et uforpliktende vandre-møte.

***

Det neste ordinære nyhetsbrevet kommer forresten til abonnenter torsdag 16.november (dersom en kursjustering ikke peker i en annen retning).

 

Med takknemlig hilsen

Harald Bratland Carlsen,

vandringsmann, fotoforteller og stillhetsformidler

(Et av "17 kloke hoder" i Partners in tilt)

harald@imagofotovandring.no - 974 28 028

 

 

«Hemmeligheten bak et langt og lykkelig liv er ikke å leve i håpet om et godt liv i morgen, men å leve med den intensjonen i dag.»

- Marc Winn, inspirator og innovasjonsekspert -

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres