Lyset i ØST

-- Nyhetsbrevet BLIKK, BLEKK OG BEVEGELSE #25 --
 
Til glede, nytte og inspirasjon - 18.april 2024
 
Samskapingsprosjektet "ØST - øyeblikk som teller" tar mål av seg til å bli en aldri så liten soloppgang for menneskene og naturen, særlig øst i Oslo.
 
(IMAGO Fotovandring tilbyr genuine varer og tjenester innenfor fotografi, formidlingsproduksjon og vandringer i naturen. Visjonen er å bidra til et stillferdig og bærekraftig naturnærvær som gir god forebyggende folkehelse.)
 
(Teksten fortsetter under bildet.)
 
 
BLIKK. Observasjoner.
 
Det er noe ved morgengry og soloppganger som solnedganger ikke kan overgå. Når lyset i øst kommer snikende og til slutt springer ut i full blomst, når dagen våkner og når våren tar plass - da kjenner jeg at tilværelsen blir enda mer full av liv.
 
Våren 2023 så imagofotovandring.no dagens lys, og det første nyhetsbrevet gikk ut til en liten gruppe abonnenter onsdag 19.april. Takk til dere som fremdeles henger med og til alle som er kommet til i løpet av det året som er gått siden da.
 
Nå markerer Imago Fotovandring ettårsdagen med å lansere to nyheter:
 
1. Samskapingsprosjektet "ØST - øyeblikk som teller", med hovedbase på Bøler gård.
 
2. Kollektivutstillinga "Østmarka nasjonalpark - mer enn bare trær".
 
(Teksten fortsetter under bildene.)
 
 
 
 
BLEKK. Undring og refleksjon.
 
Samskapingsprosjektet "ØST - øyeblikk som teller" tar mål av seg til å bli en aldri så liten soloppgang for menneskene og naturen, særlig øst i Oslo.
 
Østmarka og bydel Østensjø blir det geografiske nedslagsfeltet, og i bunnen av prosjektarbeidet ligger i første omgang fotografiet. Medskaper Anita Nilsen og jeg er blitt kjent gjennom interessen vi deler for fotografiet som kommunikasjonsmiddel, så vi begynner der - med god støtte fra blant andre Bjørnar Thøgersen.
 
Men uten å ta munnen for full kan jeg si at vi - dersom flere av ideene vår blir realisert - kan by omgivelsene våre på både produkter, tjenester og aktiviteter som favner bredere enn fotografiet alene. Verdifulle øyeblikk skal det bli, men detaljene venter vi litt med å dele.
 
Selv har jeg flytta kontoret mitt fra Kroloftet ved Alnaelva til Laaven på Bøler gård, og vil du komme innom for en prat om bilder, naturen eller noe annet som rører seg i nærområdet vårt, er det bare å ta kontakt først på harald@imagofotovandring.no eller 974 28 028.
 
Du kan selv velge om du vil sitte i lenestolen på kontoret mitt eller ved langbordet på møterommet. Gårdstunet er også et alternativ i mange måneder framover.
 
(Teksten fortsetter under bildene.)
 
 
 
 
 
 
BEVEGELSE. Handling og endring.
 
Det første synlige resultatet av arbeidet som gjøres i regi av "ØST - øyeblikk som teller", er ei stor utendørsutstilling som åpner på Sandbakken Sportsstue i Østmarka fredag 17.mai.
 
14 fotografer bidrar, og 33 store aluminiumsbilder er nå i produksjon. Utstillinga "Østmarka nasjonalpark - mer enn bare trær" vil fylle ytterveggene på den trivelige markastua fram til begynnelsen av juni.
 
Sandbakken venter mange gjester i 17.mai-helga. Og trolig vil enda flere dukke opp lørdag 25.mai, for da finner den offisielle åpninga av Østmarka nasjonalpark sted nettopp ved Sandbakken Sportsstue - som for øvrig er et populært utfartssted for mange av innbyggerne i østre del av Oslo og i nordre del av Follo.
 
Det er Statsforvalteren og Miljødepartementet som formelt sett står bak selve nasjonalparkåpninga. Det blir jo stas, selv om kongehuset visstnok ikke blir representert!
 
Den første helga i juni åpner utstillinga på ny, denne gang på ytterveggene til husmannsplassen Søndre Sandås ved Sognsvann der Naturvernforbundet i Oslo og Akershus (NOA) holder til. Og etter noen uker der, skal utstillinga trolig på reise til andre deler av NOAs nedslagsfelt.
 
Jeg håper bildene vi presenterer gjennom kollektivutstillinga "Østmarka nasjonalpark - mer enn bare trær" kan begeistre, berøre og bevege de som møter opp på utstillingsstedene. Velkommen!
 
(Teksten fortsetter under bildene.)
 
 
Over ser du Sandbakken Sportsstue, og under ett av bildene som skal opp på ytterveggene her i mai.
 
 
IMAGO-DELING. "Den som deler får".
 
Om ikke du har anledning til å komme til utstillinger, salgsplasser og markeder der undertegnede er til stede, kan du bestille bilder i nettbutikken imagofotovandring.no - klikk alternativt på toppmenyen på fronten eller skroll ned til du finner oversikten!
 
Innen ei uke etter bestilling blir bildene levert på døra di uten ekstra kostnad, det lover jeg deg her og nå.
 
***
 
Fredag 26. april kl.12-18 og lørdag 27.april kl.11-17 finner du undertegnede sammen med Anita Nilsen i fellesarealet på Bøler senter. Der viser vi fram noen av bildene våre og byr på gode tilbud.
 
Disse dagene vil vi også kunne fortelle deg mer om utstillinga som skal opp ved Sandbakken Sportsstue i mai.
 
Og vi er selvsagt lydhøre dersom du har forslag til flere produkter, tjenester og aktiviteter i regi av "ØST - øyeblikk som teller".
 
Velkommen igjen, både her og der!
 
(Teksten fortsetter under bildet.)
  
 
 
NYHETSBREV. Du som abonnerer på nyhetsbrevet "Blikk, blekk og bevegelse", får (vanligvis) på torsdager i partallsuker vite om IMAGOs siste steg og ferskeste forestillinger før alle andre. Det ordinære nyhetsbrevet blir noe seinere også tilgjengelig på imagofotovandring.no under trykknappen "Nyhetsbrev/blogg".
 
Flere følgere på sosiale medier og mange mottakere av nyhetsbrevet vil styrke naturpakten som ligger i IMAGOs visjon. Så det er supert om du deler denne informasjonen med andre. Om du som ny leser ønsker å bli fast mottaker av nyhetsbrev, legger du igjen epostadressen din nederst på den nevnte nettsiden.
 
Og trenger du - eller noen du kjenner - et bilde eller tre på veggen, assistanse på vandring, eller ei fotofortelling fremført for deg og gjengen din, er det bare å si ifra. Det samme gjelder om du ønsker en kaffeprat, et uforpliktende vandre-møte eller hjelp til å komponere ei utstilling.
 
***
 
Det neste ordinære nyhetsbrevet kommer trolig torsdag 2.mai.
 
Med vennlig og fredfull hilsen
Harald Bratland Carlsen
FOTOGRAF
 
 
«But dawn – dawn is a gift. Much is revealed about a person by his or her passion, or indifference, to this opening of the door of day. No one who loves dawn, and is abroad to see it, could be a stranger to me.»
 
- Mary Oliver -
 

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres