I ro på do

-- Nyhetsbrevet BLIKK, BLEKK OG BEVEGELSE #29 --
 
Til glede, nytte og inspirasjon - 13.juni 2024
 
En av mine favorittkunder heter Dennis. På gjestetoalettet hans kan man synke inn i stillheten - med mine Østmarka-bilder rundt på alle kanter.
 
IMAGO Fotovandring tilbyr genuine varer og tjenester innenfor fotografi, formidlingsproduksjon og vandringer i naturen. Visjonen er å bidra til et stillferdig og bærekraftig naturnærvær som gir god forebyggende folkehelse.
 
(Teksten fortsetter under bildet.)
 
 
BLIKK. Observasjoner.
 
Det er etter hvert mange som har kjøpt miniutgavene av de kvadratiske Østmarka-bildene som finnes i nettbutikken min. Men det er ikke så mange som har kjøpt alle tolv.
 
En av de få heter Dennis Larsen, og han bor i Guristuveien i huset du nettopp har sett bilde av. Jeg møtte ham første gang da jeg sto på stand i Bøler Senter i februar. Vi hadde en hyggelig samtale, blant annet om verdien av turer i naturen og den tilhørende "skogens ro", og en dag eller to seinere ringte Dennis og bestilte sju av de tolv bildene. Jeg leverte dem på døra kort tid etter.
 
I april møttes vi igjen over bildene mine på Bøler Senter, og Dennis ga uttrykk for at han mangla fem av bildene mine. Disse fikk han med seg, og så avslørte han en hemmelighet for meg: Han ville dekke veggene på gjestetoalettet sitt med de tolv bildene - ja, prosjektet var allerede i gang, han mangla bare noen rammer med glass.
 
Jeg syntes dette virka så enestående at jeg inviterte meg hjem til Dennis Larsen. Det var jo strengt tatt ikke til å unngå.
 
(Teksten fortsetter under bildene.)
 
 
 
 
BLEKK. Undring og refleksjon.
 
Så en ettermiddag i slutten av mai sto jeg på døra hans igjen, og denne gangen skulle jeg få slippe inn i det aller helligste.
 
Og mens vi sto der og titta inn på dovegg-galleriet vegg i vegg med entrérommet, dukka Dennis' bedre halvdel Inger opp. Hun kunne fortelle at bildene var blitt hengt opp uten at hun var blitt informert på forhånd, og Dennis smilte litt skjevt.
 
Han hadde jo tydeligvis fått lov til å utvide kolleksjonen siden - ja, faktisk var det også slik at en dag hadde noen i huset gitt døra i skyvedørsgarderoben i entreen så stor fart at bildene på den ene doveggen falt i gulvet så glasspruten sto.
 
Dennis hadde ramma bildene inn på nytt, og nå hang de på veggen igjen.
Men jeg så jo at det fremdeles mangla fire bilder. Hvor skulle Dennis henge dem?
 
(Teksten fortsetter under bildene.)
 
 
 
BEVEGELSE. Handling og endring.
 
Jeg foreslo at de fire siste kunne få plassen over selve toalettet, der det nå sto et litt større bilde. Stående toalettgjester burde jo også kunne få nyte roen som Østmarka gir.
 
Joda, det kunne nok bli slik. Dennis og Inger måtte bare finne en ny plass til det store bildet. Hva det viste? Jo, det var et bilde av utedassen på hytta.
 
Akkurat. Dennis og Inger har et bilde av hytteutedassen stående over dassen på hjemmetoalettet.
 
Og nå som jeg har tatt bilder av hjemmetoalettet deres, funderer de på om de kan henge opp en kopi av et av disse inne på utedassen på hytta...
 
Siste kapittel i denne historien er tydeligvis ikke skrevet. Og kanskje blir det flere slike historier, for Dennis har lagt en liten bunke av mine visittkort i vinduskarmen rett over dorullen på gjestetoalett.
 
Og jeg stiller gjerne opp med bilder til flere kunder som Dennis med dassen.
Snarveien til bildene i nettbutikken finner du forresten her.
 
(Teksten fortsetter under bildet.)
 
 
IMAGO-DELING. "Nyttig informasjon".
 
En liten repetisjon: 14 fotografer fylte ytterveggene ved Sandbakken Sportsstue med 33 bilder fra 17.mai til 2.juni.
 
I perioden 8.-30.juni er Østmarka nasjonalpark – mer enn bare trær synlig på ytterveggene på husmannsplassen Søndre Sandås i Sognsveien 231 der Naturvernforbundet i Oslo og Akershus (NOA) holder til. Stedet ligger sør for "Sognsvannsbommen", i lunden mellom utfartsparkeringsplassen og gangveien nærmere Olympiatoppen.
 
Her byr fotografene nok en gang på alt fra nærbilder av fugler til stemningsfulle landskapsbilder, og de besøkende på Søndre Sandås kan betrakte de store aluminiumsbildene utendørs døgnet rundt.
 
Facebook-arrangement for denne versjonen av utstillinga finner du her. Meld gjerne ifra om din interesse!
 
Velkommen skal du være fra 8.juni til 30.juni!
 
(Teksten fortsetter under bildet.)
 
 
NYHETSBREV. Du som abonnerer på nyhetsbrevet "Blikk, blekk og bevegelse", får (vanligvis) på torsdager i partallsuker vite om IMAGOs siste steg og ferskeste forestillinger før alle andre. Det ordinære nyhetsbrevet blir noe seinere også tilgjengelig på imagofotovandring.no under trykknappen "Nyhetsbrev/blogg".
 
Flere følgere på sosiale medier og mange mottakere av nyhetsbrevet vil styrke naturpakten som ligger i IMAGOs visjon. Så det er supert om du deler denne informasjonen med andre. Om du som ny leser ønsker å bli fast mottaker av nyhetsbrev, legger du igjen epostadressen din nederst på den nevnte nettsiden.
 
Og trenger du - eller noen du kjenner - et bilde eller tre på veggen, assistanse på vandring, eller ei fotofortelling fremført for deg og gjengen din, er det bare å si ifra. Det samme gjelder om du ønsker en kaffeprat, et uforpliktende vandre-møte eller hjelp til å komponere ei utstilling.
 
***
 
Det neste ordinære nyhetsbrevet kommer trolig torsdag 27.juni.
 
Med vennlig og fredfull hilsen
 
Harald Bratland Carlsen
FOTOGRAF
 
 
 
"Always go to the bathroom when you have a chance."
 
- George V -

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres