Et førjulskort

--- Nyhetsbrevet BLIKK, BLEKK OG BEVEGELSE #16 ---
Til glede, nytte og inspirasjon - 14.desember 2023
 
De tolv bildene fra nettbutikken til Imago Fotovandring er havnet på trykk som førjulskort. Om du ønsker et av dem på veggen eller i en gave innen julekvelden, er det fremdeles mulig.
 
(IMAGO Fotovandring tilbyr genuine varer og tjenester innenfor fotografi, formidlingsproduksjon og vandringer i naturen. Visjonen er å bidra til et stillferdig og bærekraftig naturnærvær som gir god forebyggende folkehelse.)
 
(Teksten fortsetter under bildet.)
 
 
BLIKK. Det handler om å se. Det handler om å leke med lyset. Det handler om å bli venn med seg selv og ta vare på naturen, livsgrunnlaget vårt.
 
*
 
I dette førjulskortet av et nyhetsbrev vil jeg gi deg et lite innblikk i en fotofortellers adventshverdag.
 
Nettbutikken med de tolv Østmarka-motivene har fått nye bein å gå på. Hos det nyetablerte galleriet og trykkeriet Dáidda har jeg fått produsert en mengde lekre småbilder av de tolv. Bildene kan rammes inn og henges på veggen, men de duger også som julekort.
 
Kortene er 15x15 cm store og trykket på Moab Entrada Natural Coldpress 300 gsm akvarell bomullspapir, og hvert enkelt av dem er signert av undertegnede.
Det har vært interessant å bli kjent med Per og de andre hos Dáidda, som også trykker plakater og slikt for Nasjonalmuseet. De utfører håndverksarbeid på høyt nivå, syns jeg.
 
Dagens første julehilsen går til Dáidda: Takk for god førjulsinnsats!
 
(Teksten fortsetter under bildene.)
 
 
 
BLEKK. Det handler om å gripe øyeblikket og forme det på et vis som gjør at det kan deles med andre.
 
*
 
I september presenterte jeg fotoutstillinga "Eventyrlig stillhet - magiske øyeblikk utenfor allfarvei" sammen med Naturvernforbundet i Oslo og Akershus på ytterveggene til deres trivelige lokaler på Søndre Sandås ved Sognsvann i Oslo. Den ble tatt veldig godt imot, og positive tilbakemeldinger drysser fremdeles over oss seks fotografene som har bidratt til utstillinga.
 
Fredag 8.desember tok jeg med meg de 18 aluminiumsbildene til Anders Baumbergers flotte Lillebru Gård ved Siggerud. Der fikk jeg hjelp av min datter Synnøve og min kjæreste Kristin til å montere utstillinga på nytt, på veggene rundt ballbingen som Anders nylig har bygget.
 
De to siste helgene før jul arrangerer nemlig Anders juletrehogst på gården. I år skjer det for 39. gang, og jeg håper og tror at fotoutstillinga er med på å skape en fin ramme rundt det de besøkende opplever her.
 
Dagens andre julehilsen går til fotografene Borgny Helnes, Espen Bratlie, Kai Jensen, Bjørnar Thøgersen og Lars Lindland - og til Anders Baumberger: Takk for entusiasme og imøtekommenhet!
 
(Teksten fortsetter under bildene.)
 
 
 
 
 
 
 
BEVEGELSE. Det handler om relasjoner. Det handler om å bruke erfaringene sine, om å skape dialog og mening.
 
*
 
Søndag 10.desember fikk jeg slippe til med eget salgsbord under julemarkedet på Skullerudstua. Det ble en trivelig opplevelse. Mange mennesker gjør seg skikkelig flid med håndverket sitt før de tar det med seg til julesalg. Og sannelig er det noen besøkende som også legger igjen både penger og skryt på slike markeder.
 
Uansett om bildene mine selger godt eller ikke - på aluminium eller på Fine art-papir - er det mitt ønske at arbeidet jeg gjør viser gleden og gevinsten ved å ta vare på den vakre naturen vi alle er en del av. Jeg har stor tro på at bevisst naturnærvær gir alle mennesker noe av den positive energien og den beroligende stillheten de trenger for å leve et godt liv.
 
Jeg er glad for at jeg har gode mennesker og bevaringsverdig natur i min umiddelbare nærhet, og når jula nå nærmer seg vil jeg minne om at lyttende dialog overgår debatt og diskusjon. Selv øver jeg meg hver dag på å forstå mennesker og andre elementer i omgivelsene mine stadig bedre, og så lenge de ikke plager meg nevneverdig holder jeg på respekten for dem.
 
Dagens tredje julehilsen går spesielt til Synnøve og Kristin: Takk for hjelp og støtte underveis, til både ditt og datt!
 
(Teksten fortsetter under bildet - som i likhet med de andre bildene her med undertegnede på - er tatt av Synnøve Vasstein Carlsen.)
  
 
IMAGO DELER. Et lite tips på tampen, og det kommer naturligvis fra hjertet: 
 
Om du skulle finne på å stikke innom Bøler Senter i dagene før jul, kan det hende at vi møtes. Planen er nemlig at jeg skal selge kortene mine i fellesarealet der noen ettermiddagstimer enten onsdag 20. eller torsdag 21.desember.
 
Kortene vil i så fall bli presentert omtrent slik som du ser på bildet over fra Skullerudstua, og jeg kan love gode priser til dem som tar turen.
 
Dagens fjerde julehilsen går til dere som leser nyhetsbrevet fra Imago Fotovandring: God jul, alle sammen!
 
(Teksten fortsetter under bildet.)
 
 

NYHETSBREV. Du som abonnerer på nyhetsbrevet "Blikk, blekk og bevegelse", får torsdager i partallsuker vite om IMAGOs siste steg og ferskeste forestillinger før alle andre. Det ordinære nyhetsbrevet blir noen dager seinere også tilgjengelig på imagofotovandring.no under trykknappen "Nyhetsbrev/blogg".

Flere følgere på sosiale medier og mange mottakere av nyhetsbrevet vil styrke naturpakten som ligger i IMAGOs visjon. Så det er supert om du deler denne informasjonen med andre. Om du som ny leser ønsker å bli fast mottaker av nyhetsbrev, legger du igjen epostadressen din nederst på den nevnte nettsiden.

 Og trenger du - eller noen du kjenner - et bilde eller tre på veggen, assistanse på vandring, eller ei fotofortelling fremført for deg og gjengen din, er det bare å si ifra. Det samme gjelder om du ønsker å avtale en kaffeprat, et uforpliktende vandre-møte eller trenger hjelp med å komponere ei utstilling.

 

***
 
Det neste ordinære nyhetsbrevet kommer forresten til abonnenter torsdag 28.desember.
 
Med fredfull hilsen
 
Harald Bratland Carlsen,
vandringsmann, fotoforteller og stillhetsformidler
(Et av "16 kloke hoder" i Partners in tilt)
 
 
«Livet handler ikke om å finne seg selv. Livet handler om å skape seg selv.»
 
- George Bernard Shaw -
 

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres