En ny vår

--- Nyhetsbrevet BLIKK, BLEKK OG BEVEGELSE #23 ---
 
Til glede, nytte og inspirasjon - 21.mars 2024
 
Ingen av de bildene du ser i dette nyhetsbrevet, kan gjenskapes i dag. For nesten alt har endret seg siden de ble tatt tidlig i mars. Dette er vår-magien: Du fryser et øyeblikk, og brått forsvinner det.
 
(IMAGO Fotovandring tilbyr genuine varer og tjenester innenfor fotografi, formidlingsproduksjon og vandringer i naturen. Visjonen er å bidra til et stillferdig og bærekraftig naturnærvær som gir god forebyggende folkehelse.)
 
(Teksten fortsetter under bildet.)
  
 
BLIKK. Observasjoner.
 
Bildet du nettopp så, drar du kanskje kjensel på. Jeg delte nemlig dette bildet på Facebook mandag 18.mars, og umiddelbart - i beste lunsjtid - ramla det inn flere positive kommentarer og liker-klikk.
 
"Utrolig kult bilde", lyder én av kommentarene. "Så fint bilde. Fantastiske former i isen", sier en annen. "Vakkert", melder en tredje.
 
Tusen takk til dere alle.
 
Når jeg går ned på kne i vannkanten - slik som her ved Nøklevann i Østmarka - og "fryser" et øyeblikk, får jeg en følelse av at jeg tar vare på noe for evigheten. Og det er jo på sett og vis sant, dersom dagens datateknologi ikke bryter sammen i framtida.
 
Likevel slår det meg hvor forunderlig det er at det neste bildet jeg tar - med linsa retta mot det samme motivet - blir annerledes.
 
Så øyeblikket er i høyeste grad forgjengelig, i alle fall for min egen hjerne.
 
(Teksten fortsetter under bildene.)
 
 
 
 
BLEKK. Undring og refleksjon.
 
Forleden dag ble hele Oslo-området igjen dekket med snø, preppemaskinene lagde nye skispor, og våren ble satt litt på vent. Og vinteren kom jo faktisk til våre trakter med skøyteføre på innsjøene allerede midt i november i fjor.
 
Jeg mener vi stadig oftere opplever at den egentlige våren faktisk er blitt ganske så kort, og høsten likeså. Det er ikke det at vi har tropesommer i fullt fem måneder og arktisk vinter like lenge, men overgangsfasene vår og høst synes kortere enn tidligere.
 
Og det er jo egentlig litt trist, for det er gjerne i overgangene, transformasjonene, brytningsperiodene at makeløs magi, sitrende spenning og barnlig begeistring oppstår.
 
(Teksten fortsetter under bildene.)
 
 
 
 
BEVEGELSE. Handling og endring.
 
I et nyhetsbrev ved sist årsskifte skrev jeg:
 
"Jeg mener at menneskeartens overlevelse er helt avhengig av at vi styrker naturnærværet stadig mer. Helhetssyn, ansvarliggjøring og endringsvilje er livsnødvendige byggesteiner, for både individet, samfunnet og naturen. Og dette skal jeg jobbe videre med å synliggjøre i 2024.
 
Det er mitt ønske at arbeidet jeg gjør som vandringsmann og fotoforteller viser gleden og gevinsten ved å ta vare på den vakre naturen vi alle er en del av. Jeg har stor tro på at bevisst naturnærvær gir alle mennesker noe av den positive energien og den beroligende stillheten de trenger for å leve et godt liv."
 
Når jeg velger å gjenta disse linjene i dagens tekst, er det fordi jeg innimellom trenger påminninger om ta fram slik som handlingslyst og endringsvilje. Kanskje trenger du det også?
 
Den korteste veien til erkjennelse, handling og endring kan for mange være å vandre inn i naturen ved første og beste anledning. Kanskje må du tilrettelegge noe i livet ditt for å få dette til å bli en vane, men umulig er det trolig ikke.
 
(En mulig inspirasjonskilde finner du i teksten under bildene.)
 
 
 
 
IMAGO-DELING. Den som deler får.
 
Mangler du naturlig, livgivende og beroligende inspirasjon på veggene dine? Nettbutikken hos imagofotovandring.no er døgnåpen og byr på litt av hvert.
 
22. og 23.mars stiller undertegnede dessuten med salgsbord på Bøler Senter, og her vil du finne fotomotiver trykket på både Fine Art-papir og aluminium.
 
Det vil vanke gode tilbud for dem som tar turen fredag mellom kl.11.00 og 18.00 eller lørdag mellom 10.00 og 17.00. Og alle skal få kjenne på kunstpapir og aluminiumsoverflater.
 
Velkommen til en sanselig prat om fotografi, naturnærvær og overgangsmagi!
 
(Teksten fortsetter under bildet.)
 
 
NYHETSBREV. Du som abonnerer på nyhetsbrevet "Blikk, blekk og bevegelse", får (vanligvis) på torsdager i partallsuker vite om IMAGOs siste steg og ferskeste forestillinger før alle andre. Det ordinære nyhetsbrevet blir noe seinere også tilgjengelig på imagofotovandring.no under trykknappen "Nyhetsbrev/blogg".
 
Flere følgere på sosiale medier og mange mottakere av nyhetsbrevet vil styrke naturpakten som ligger i IMAGOs visjon. Så det er supert om du deler denne informasjonen med andre. Om du som ny leser ønsker å bli fast mottaker av nyhetsbrev, legger du igjen epostadressen din nederst på den nevnte nettsiden.
 
Og trenger du - eller noen du kjenner - et bilde eller tre på veggen, assistanse på vandring, eller ei fotofortelling fremført for deg og gjengen din, er det bare å si ifra. Det samme gjelder om du ønsker en kaffeprat, et uforpliktende vandre-møte eller hjelp til å komponere ei utstilling.
 
***
 
Det neste ordinære nyhetsbrevet kommer trolig torsdag 4.april.
 
Med vennlig og fredfull hilsen
Harald Bratland Carlsen
FOTOGRAF
 
 
«Spring is when you feel like whistling, even with a shoe full of slush.»
 
- Doug Larson -

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres