Å tilte på hodet

--- Nyhetsbrevet BLIKK, BLEKK OG BEVEGELSE #2 - Til glede, nytte og inspirasjon - 4.mai 2023 ---

Nyskapningen IMAGO Fotovandring tilbyr genuine varer og tjenester innenfor fotografi, tekstproduksjon og vandringer i naturen. Visjonen er å bidra til bærekraftig naturnærvær som gir god forebyggende folkehelse.

 

BLIKK. En onsdag i slutten av april gikk jeg langs Alnaelva gjennom Lodalen i Oslo, blid og fornøyd før et møte med nettverket der jeg nå figurerer som en av 17 partnere.

Været var vakkert, og elva var så flomstor at lyden av den kamuflerte slikt som menneskeprat og mekanisk støy. Under slike forhold kjenner jeg at andre sanser enn hørselen begynner å jobbe hardere.

Elvebruset ble litt fjernere da jeg tok steget inn i Kværnerbyen, men blikket mitt vandra fremdeles våkent i alle retninger der jeg gikk - og brått måtte jeg ta et steg tilbake og kikke ned mot bakken igjen. 

Jeg la hodet på skakke, tilta det litt over mot venstre, og da dukka hjertet opp. Det hadde nok festa seg i bevisstheten min et lite sekund tidligere, og der var det altså igjen - når jeg la hodet litt på skakke.

Det digre gamle kumlokket av betong hadde to stålhåndtak, og ett av dem lente seg lett bakover i det sterke sollyset og kasta en symmetrisk skygge.

BEVEGELSE. Det handler av og til om å bevege seg langsomt nok - og stoppe opp eller ta et steg til siden når noe påkaller oppmerksomheten din.

Da jeg kom tilbake fra en lengre utenlandsvandring sist høst, hadde jeg behov for å knytte til meg ny mennesker og utvide kontaktnettet mitt. Etter å ha fulgt tilt.work på sidelinja en stund, tok jeg det første forsiktige steget inn i et tilt-nettverk for soloprenører (sånne som meg som har etablert en enmannsbedrift), deretter starta arbeidet med å revidere virksomheten min - og for å gjøre en langsom historie litt kjappere: Nå i mai vil nyskapningen "Partners in tilt" - der jeg altså er en av 17 - i stadig større grad synliggjøre produkter og tjenester som nettverket tilbyr.

Paal Leveraas, med-gründer, coach og sjefreflektør i tilt.work beskriver det slik: «Partners in tilt er et nettverk av mennesker som har en felles visjon om at vi gjennom det arbeidet vi gjør mot eller i nærings-, organisasjonslivet og offentlig sektor kan påvirke til positiv endring, til glede for planeten, samfunnet, de ansatte, kundene, eierne og andre interessenter.»

Mitt bidrag i denne bærekraftige sammenhengen vil primært være å lede mindre grupper inn i naturen, for eksempel som del av et bredere tilbud til teamutvikling og kulturbygging. Jeg vil vise deltakerne hvordan sansing, undring og refleksjon i møte med stillheten i naturen kan lede dem til livgivende innsikt, visdom og sinnsro. Mine fotografier i nettbutikken til IMAGO er for øvrig til salgs for både bedrifter og privatpersoner som ønsker seg stillhet og naturnærvær på veggen.

(Teksten fortsetter under bildet.)

 

NYHETSBREV. Abonnenter på nyhetsbrevet BLIKK, BLEKK OG BEVEGELSE skal annenhver torsdag få vite om IMAGOs ferskeste steg og nyeste forestillinger før alle andre. Nyhetsbrevet vil seinere også bli tilgjengelig på nettsiden under trykknappen "Nyhetsbrev/blogg".

Flere følgere på sosiale medier og mange mottakere av nyhetsbrevet vil styrke naturpakten som ligger i IMAGOs visjon. Så det er supert om du deler denne informasjonen med andre. Og trenger du eller noen du kjenner et bilde på veggen, hjelp med tekst eller assistanse på vandring, er det bare å si ifra.

Bli gjerne abonnent på nyhetsbrevet om du ikke er det allerede - det koster ingenting, bare oppgi epostadresse i bunnen av forsiden på imagofotovandring.no .

BLEKK. Et lite tips på tampen, og det kommer naturligvis fra hjertet: Les denne artikkelen om stillhet, et tema som vil dukke opp i neste nyhetsbrev torsdag 18.mai.

Harald Bratland Carlsen, vandringsmann og fotoforteller

(Et av "17 kloke hoder" i Partners in tilt)

harald@imagofotovandring.no - 974 28 028

The debt we owe to the play of imagination is incalculable.

- Carl Gustav Jung -

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres